Biesbosch 39
1115HE
DUIVENDRECHT
tel. 020-6005728

CTO’70 draait als een malle. Het eerste elftal versloeg zondag Sloterdijk met 4–1 en heeft nu vijf van zijn laatste zes wedstrijden gewonnen. Alleen Geuzenmiddenmeer wist eerder deze maand tegen CTO een gelijkspel in de wacht te slepen.

Sloterdijk verkeert in de onderste regionen van de vierde klasse, maar daar was zondag 22 mei aanvankelijk weinig van te merken. De ploeg uit Amsterdam-West verdedigde geconcentreerd en de Duivendrechters hadden in de eerste helft moeite hun veldoverwicht om te zetten in echte kansen.

De 1–0 viel pas diep in de eerste helft, dankzij een lepe hakbal van spits Robin Kabel. Langzaam rolde de bal over de achterlijn, net buiten het bereik van de keeper van Sloterdijk.

In de tweede helft kwam CTO’70 al snel op 2-0, dankzij een mooie actie van Diego Kollen. Door de ruimere voorsprong nam de concentratie bij de Duivendrechtse ploeg even af. De verdediging stond niet op scherp bij een diepe bal, een kopduel ging verloren en opeens was het 2–1.

De aansluitingstreffer schudde CTO’70 weer wakker. In het vervolg maakte de ploeg weinig fouten en dat tekent de vooruitgang die afgelopen jaar is geboekt. CTO’70 is stabieler geworden en is scherp in de aanval, met veel spelers die makkelijk scoren.

Sloterdijk kon CTO’70 absoluut niet meer bijbenen in het laatste kwart van de wedstrijd. De thuisploeg creëerde de ene kans na de andere en het had gemakkelijk 6–1 of 7–1 kunnen worden. Het bleef bij 4–1, dankzij twee doelpunten van Jorus Verheul.

CTO’70 heeft nu 16 punten behaald uit de laatste zes wedstrijden en is daardoor opgeklommen van de middenmoot naar de zesde plaats. De volgende thuiswedstrijd is op maandag 6 juni (Tweede Pinksterdag) om 14.30 uur tegen FC Ankaraspor. Dat is tevens de laatste competitiewedstrijd van het seizoen.

Tekst & Foto's: Thieu Vaessen